20.07.2017
Parcele za mlade družine

Občina Črna na Koroškem v katastrski občini  Podpeca načrtuje novogradnjo osmih enostanovanjskih ali dvostanovanjskih objektov, prometno, komunalno in energetsko ureditev ter navezavo na obstoječo prometno in komunalno infrastrukturo. Namenska raba stanovanjske soseske Šmelc je v celoti območje stavbnih zemljišč namenjenih za gradnjo eno ali dvostanovanjskih stavb z možnostjo mirnih dopolnilnih dejavnosti in prometne ureditve ter komunalne opreme.

Območje stanovanjske soseske Šmelc v Podpeci je razdeljeno na 8 parcel različnih velikosti od 950 do 1050 kvadratnih metrov. Parcele so oblikovane tako, da bo možno izvesti predpisane odmike med posameznimi objekti in od parcelnih mej, ki odgovarjajo požarnim in sanitarnim predpisom o osončenju, osvetlitvi in prevetrenosti objektov, zagotovitvi varstva pred hrupom in možnost dostopa funkcionalno oviranim osebam.

Ker je Črna demografsko ogrožena in  želijo pridobiti mlade družine so na zadnji seji občinskega sveta  za polovico znižali cene parcel. Tako znaša cena  za mlade družine le 8,68 evra/m2 z vključenim DDV, v kolikor niso izpolnjeni pogoji za status mladi družin pa 17,35 evra/m2 .

Pri plačilu komunalnega prispevka  se upošteva 50 % vrednost na podlagi izdane odločbe o komunalne prispevku. Dodatne informacije so na voljo  na Občini Črna na Koroškem pri Sergeji Svetec.