13.07.2017
Ponatis knjige Hiše pripovedujejo

Pri Kulturnem društvu Mohorjan Prevalje je izšel ponatis knjige Maksa Paradiža Hiše pripovedujejo  – Obrt in industrija na Prevaljah v zadnjih stotih letih. Knjiga je vzbudila pri bralcih, zlasti domačinih, izredno zanimanje in je takoj pošla. Zato se je izdajatelj odločil za ponatis te nekoliko dopolnjene izdaje.  Knjigo lahko dobite pri mohorjanih, v cvetličarni Iksija  ali z naročilom po spletu.

V spremni besedi k prvi izdaji so zapisali, da knjiga Hiše pripovedujejo nagovarja bralce in v njih izziva obujanje spominov na minule čase. Ob primerjavi starih in novih fotografij prevaljskih hiš od Holmca do Dobje vasi knjiga govori o razvoju kraja in deležu številnih obrtnikov in industrije. Ob prebiranju knjige bodo prišla na dan številna dodatna spoznanja in kopica novih podatkov in razmišljanj, ki bo morda izzvala potrebo po razširjeni izdaji in tehtnih strokovnih študijah.

Maks Paradiž- Brančurnikov Maks je pred to knjigo izdal tudi delo z naslovom Moja pot, za svoje vsestransko udejstvovanje na Prevaljah je bil tudi nagrajen z nazivom častnega občana.