13.07.2017
Poslanec obljubil lesni center

V naši  oddaji Poslanec na obisku je Benedikt Kopmajer, poslanec Desusa iz Dravograda, najprej izrazil zadovoljstvo nad podpisom protokola o načrtovanja in gradnji severnega dela tretje razvojne osi. Napovedal je sestanek 17. Julija na ministrstvu za okolje in prostor z namenim, da tudi načrtovalci prostora nadaljujejo s svojim delom opravil na potezi od Slovenj Gradca do Holmca. Prva tako je poslanec napovedal, da bo po letošnji obsežnejši obnovi državnih cest na Koroškem, ko je zanje namenjeno 10 milijonov evrov, drugo leto obnova še bolj aktivna, zanjo naj bi namenili 30 milijonov evrov.

Poslanec Kopmajer je ponovno zatrdil, da bo Koroška dobila center  za predelavo lesa. Vsaj tako mu je obljubil direktor družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko, ki je tudi član upokojeniške stranke.

Beseda je tekla še  o drugem tiru, o temah zadnje seje državnega zbora pred počitnicami in o tem, da njihova stranka podpira samostojnost bolnišnice v Topolšici, oziroma priključitev k slovenjgraški bolnišnici.