05.07.2017
Prava policijska drama od Javnika do Dravograda


Patrulja  policistov  policijske  postaje  Radlje ob Dravi, ki je v torek popoldne z radarjem nadzirala hitrost prometa izven naselja Javnik, je opazila voznika  kombiniranega vozila, ki je iz smeri Maribora preko  neprekinjene  črte  prehiteval   vozilo pred seboj . Kljub navzočnosti patrulje, je voznik ostal na levem smernem vozišču in z  visoko  hitrostjo  nadaljeval  s  prehitevanjem  še  dveh  vozil  v nepreglednem  desnem  ovinku.  Zaradi njegove nevarne vožnje je policijska patrulja zapeljala za kršiteljem z namenom preprečitve nadaljnjega ogrožanja. Po dveh kilometrih sta ga policista dohitela in začela ustavljati, kar pa voznik ni upošteval in je vožnjo z veliko hitrostjo nadaljeval proti Radljam ob Dravi.

V  krožišču pred naseljem  Radlje, je voznik kombija trikrat  z veliko hitrostjo obvozil krožišče in nadaljeval z vožnjo proti Vuhredu, kjer se je  ustavil  pri eni izmed zgradb. Ko sta se do njega pripeljala  policista,  je  silovito zapeljal proti vozilu policije, tako da je policist  z  manevrom  preprečiti trčenje. Voznik kombija  je  nato  z  veliko  hitrostjo  nadaljeval vožnjo proti naselju Radlje. Policijska  patrulja je za njim vseskozi z zvočnimi in svetlobnimi  znaki  opozarjala, naj se ustavi. Voznik kombija je nadaljeval vožnjo  z  visoko  hitrostjo in tudi z vožnjo po levem smernem vozišču. Obstoječi patrulji se  je  pridružila  še  druga  policijska patrulja, ki je po približno treh kilometrih  zaradi  zastoja  na  cesti  uspela  dohiteti voznika kombija in je zapeljala pred njega. Voznik kombija je sunkovito speljal, trčil v vozilo policije in z veliko hitrostjo zapeljal v smeri proti Dravogradu.

Patrulja  je  z  namenom preprečitve nadaljnjega ogrožanja prometa,  v križišču za Trbonje pričela prehitevati kombinirano vozilo. Ob tem je voznik sunkovito zavil v levo  in  namerno trčil v desni bok vozila policije, zaradi česar je vozilo policije  odbilo  v  zaščitno  ograjo mostu čez reko Dravo, jo poškodovalo, vozilo  policije pa je zdrselo približno 30 m po strmem pobočju, kjer se je obrnilo  na  streho  in  ustavilo pet metrov pred strugo reke Drave. Policista sta bila pri tem poškodovana.

Voznik  kombija  je  nadaljeval  z  divjo vožnjo proti Dravogradu, ko jim ga je uspelo ustaviti zaradi cestne zapore. Ko sta policista izstopila, je voznik kombija sunkovito zapeljal proti njima. Da bi odvrnil napad, s katerim je bilo ogroženo življenje policistov, je policist s pištolo šestkrat ustrelil v prednjo levo pnevmatiko kombiniranega vozila, voznik pa je kljub temu pobegnil. Končno so ga uspeli ustaviti s policijsko blokado pri Dravogradu. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal vsebnost  0.41 miligrama  alkohola  v  izdihanem  zraku, voznik pa je vozil brez vozniškega dovoljenja.  Zoper  osumljenega  sledi kazenska ovadba, pri postopkih z njim so bili poškodovani trije policisti, nastala pa je tudi višja materialna škoda.

IF