30.06.2017
Kakšen naj bi bil novi Rimski vrelec?

Opuščeni hotel Rimski vrelec in njegova okolica sta spet v lasti občine Ravne. Že v začetku leta so v občinski upravi povedali , da so za prodajo Rimskega vrelca angažirali turističnega strokovnjaka, nekdanjega direktorja hotela Union v Ljubljani Bogdana Lipovška, ki naj bi izdelal primerne strokovne podlage. Najavili so, da naj bi na tej  osnovi izšel katalog in tako imenovani tizer za Rimski vrelec. V njem naj bi bila podrobneje izdelana ekonomika pa priporočila , upoštevana je tudi zahteva občine za prost dostop do vode. Po predvidevanjih naj bi katalog izšel konec meseca julija. Prva tako naj bi kasneje prišlo do javnega razpisa.

Izvedeli smo, da je gospod Lipovšek poleg izdelave izhodišč zbiral tudi ponudbe investitorjev. Pri tem je naletel na resnega  investitorja iz tujine, ki se ukvarja s hotelskimi naložbami. Kriteriji pri investiciji niso samo lepa lokacija, bogata zgodovina ali kaj podobnega pač pa ekonomika samega hotela. Rimski vrelec je investitor prepoznal za zanimivega zaradi bližnjih turističnih produktov na avstrijskem Koroškem. Prav zaradi ekonomike in dotrajanosti sedanjega objekta, ker  sobe in ostali funkcionalni deli hotela ne ustrezajo več sodobni hotelski kategorizaciji, bi morali stari objekt porušiti in zgraditi novega. Investicija v 120 -posteljni hotel s štirimi zvezdicami, ki ustreza standardom Hotelstars, bi investitorja brez nakupa zemljišča, projektiranja in sanacije izvira zdravilne vode, stala okoli sedem milijonov evrov. Hotel takšne velikosti bi v kraj prinesel vsaj petdeset novih delovnih mest.

Prejšnji lastnika ima na propadajoči hotelski kompleks vpisano hipoteko. Tako bo, dokler mu ne bodo vrnili celotno kupnino. Na ravenski občini ocenjujejo, da hipoteka ne bo ovira pri iskanju novega kupca, saj bodo v primeru prodaje dolg takoj poravnali in poskrbeli za izbris hipoteke.