29.06.2017
Znana imena letošnjih nagrajencev občine Dravograd

Na slavnostni seji ob občinskem prazniku bodo jutri v Dravogradu podelili tudi občinska odličja najzaslužnejšim občanom. Kot je znano, v Dravogradu podeljujejo nagrado občine, občinska priznanja in naziv častnega občana, županja pa podeli tudi priznanje zlati grb občine. Nagrado občine v letošnjem letu bodo podelili Sadjarskemu društvu Dravograd, priznanja za enkratne izjemne dosežke in kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih življenja in dela pa letos dobijo na področju negospodarskih dejavnosti Lovsko društvo Bukovje- Otiški vrh, v gospodarstvu podjetje Monter d. o. o. in na področju kulture Jožefa Srebotnik Zalesnik.

Naziva častnega občana v Dravogradu ne podelijo vsako leto. Po tem, ko so naziv lani podelili trem Dravograjčanom, je letos občinski svet odločil, da bodo visoko priznanje, naziv častnega občana podelili 93.-letnemu Matiji Kavtičniku, v znak spoštovanja, pozornosti in v zahvalo za pomoč pri razvoju občine ter zagotavljanju trajnega pomena za razvoj, ugled in promocijo občine.

Županja Marijana Cigala pa je letos odločila, da zlati grb občine kot znak spoštovanja, pozornosti in v zahvalo za pomoč pri razvoju občine ter za prispevek pri uveljavljanju njenega ugleda podeli kar štirim prejemnikom. V dvorcu Bukovje ga bodo ob 18. uri prejeli podjetji Hygal in Steklarstvo Kristal, med posamezniki pa bosta zlati grb županje prejela še Anton Štrigl in Franc Kotnik.

 

KV