29.06.2017
Dravograd praznuje

Konec junija z različnimi prireditvami ob občinskem prazniku pričenjajo tudi v Dravogradu. Po tem, ko bodo danes ob 10. obletnici delovanja likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd odprli razstavo v Infopisarni, bo v petek tudi slavnostna seja občinskega sveta, kjer bodo podelili priznanja in nagrade letošnjim dobitnikom. Podelitvi nagrad in priznanj bo zvečer sledila poletna noč, s koncertom Pihalnega orkestra Šentjanž v idiličnem okolju parka Bukovje.  V prireditvenem prostoru Lukna za tem pripravljajo še tradicionalno prireditev Rock Dravograd, kjer bodo letos gostili koroške glasbenike, Fauš dur in Stand by ter goste Crveno Jabuko.

Občina Dravograd sicer občinski praznik praznuje 4. julija, zato se prireditve odvijajo še prve dni v juliju. V soboto bodo v praznovanje  vključili različna društva, ki so v Dravogradu posebej aktivna. V prostorih društva upokojencev bodo dopoldne  razstavili izdelke članov, v prireditvenem prostoru Lukna pa se bodo srečali starejši občani Dravograda pod naslovom Knedl za cmok. V cerkvi svetega Vida bo popoldne  10. Državni festival malih instrumentalnih skupin, zvečer pa bo po tradiciji zadonela Zlata trobenta Dravograda. V prireditvenem prostoru Lukna bodo nastopili Brass band Radlje ter srbski trubači in folklora. Iz Srbije prihajajo orkester "Dragacevske trube" iz Guče in plesalci KUD Abrašević. Pestremu kulturnemu programu bo sledila  Gavda ob občinskem prazniku z Nino Pušlar in D`žur bandom.

Praznovanje občinskega praznika bodo v Dravogradu sklenili v nedeljo s prireditvijo Od lipe do lipe, ki bo letos na športnem igrišču na Viču.

KV