28.06.2017
Letos veliko obnovljenih kilometrov cest

Izvajalci obnove koroških cest so letos mnogo bolj aktivni kot  v preteklih letih. Tudi številke , ki so nam jih posredovali v podjetju VOC Celje, koncesionarju državnih cest na Koroškem, to potrjujejo.

Voc je že izvedel strojno krpanje zmrzlinskih poškodb zaradi zime v vrednosti 460 tisoč evrov.

Doslej je bilo izvedenih ali pa se še izvaja osem preplastitev cest, tri na odseku Kotlje- Slovenj Gradec, dva odseka Otiški vrh- Slovenj Gradec, ter po en odsek Ribnica – Brezno, Gornji Dolič- Velenje in Dravograd- Libeliče v skupni dolžini 7 kilometrov in 650 metrov. Zanje je bilo porabljenih približno 1,2 milijona evrov. Šest preplastitev je izvedlo podjetje Voc Celje, dve pa Kostman.

V tem letu so predvidene še tri preplastitve, na odsekih Dravograd- Radlje, Gornji Dolič- Stranice in Slovenj Gradec- Pungart v skupni dolžini 7090 metrov.

Poleg preplastitve se na Koroškem odvija tudi zahtevnejša rekonstrukcija ceste Poljana- Mežica , v vrednosti milijon evrov, predvideni pa sta še rekonstrukciji ceste Mežica –Črna , kjer je že bil izveden razpis v vrednosti 5 in pol milijona evrov ter odseka Slovenj Gradec Pungart- od svetega Janeza do Plesnika.

Skratka država je v letošnjem letu v koroške ceste že vložila nekaj nad 8 milijonov evrov. Morda pa stalno opozarjanje na luknjičaste ceste le ni bilo zaman.