28.06.2017
V Mislinji ponosni na izvedbo letošnjih investicij


V Mislinji so zaključili občinsko praznovanje, župan Bojan Borovnik pa je, kot je dejal na svečani seji, ponosen tudi na delo, ki so ga opravili v minulih mesecih.

V Mislinjskem grabnu so sanirali poškodbe brežine ceste ter obnovili poškodovano asfaltno vozišče. Izvedli so tudi sanacijo lokalne ceste Hudovernik–Paka ter v Završah sanirali poškodovani pravokotni propust čez potok Ponikva.

Zgradili so še novi most čez reko Pako v Gornjem Doliču, ki je bil porušen ob poplavah v mesecu novembru 2012 ter zaključili s sanacijo plazu na cesti Krenker– Sedovnik v Veliki Mislinji.

Na področju stanovanjske dejavnosti so prenovili šest neprofitnih stanovanj, za odpravo posledic naravnih nesreč pa sta v teku dve investiciji, Oddali so tudi prijavo na javni razpis Eko sklada za gradnjo nizko energijskih stavb splošnega družbenega pomena ter prijavo na javni razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za gradnjo športnih objektov v občinah. Eden pomembnejših projektov Občine Mislinja za letošnje leto je izgradnja predvidene športne dvorane »Center za zdravje in šport Mislinja«, v katerega so vložili ogromno truda že v fazi projektiranja.

V povezavi s posodobitvijo javnih cest v Mislinji nadaljujejo še z dvema rekonstrukcijama lokalne ceste, pa tudi z izgradnjo Športno-rekreacijskega parka stari bajer, kjer v letošnjem letu nameravajo urediti igrišče za mali nogomet na umetni travi. Pri Poslovnem centru Lopan pa bodo postavili tudi polnilnico za električna vozila.

NK