28.06.2017
Pogled v modro ta vikend v Ribnici na Pohorju


Ta vikend bo v Ribnici na Pohorju že drugo leto zapored  potekal projekt Pogled v modro, kjer se bodo otroci in odrasli lahko potapljali s potapljaško opremo in v družbi s profesionalnimi potapljači  v največjem 10m montažnem bazenu z ogrevano vodo, ki bo v teh dneh postavljen na igrišču pri Osnovni šoli Ribnica na Pohorju.

Projekt, ki je zelo poznan v nekaterih drugih državah, je namenjen spoznavanju osnov varnega potapljanja in kot zanimiva avantura za druženje otrok v poletnem času. V Ribnico sta ga iz Zagreba pripeljala Magda in Rajko Marsel in ga s pomočjo občine in pod okriljem društva za šport in rekreacijo Josipdol tudi uresničila. Rajko Marsel je povedal, da je njegova največja vrednost prav v druženju in zabavi celotnih družin, samo lani so opravili preko 200 potopov, zagotovo bi jih še več, a jih je preganjalo vreme. Letos si želijo čim več sonca, saj bo le z lepim vremenom njihov cilj dosežen. 

Tudi letos so namreč poskrbeli za zanimiv spremljevalni program, poln druženja za otroke in odrasle, glasbenih gostov in drugih brezplačnih prireditev. V projektu Pogled v modro, ki ga izvaja potapljaški klub iz Zagreba z imenom Nemo - Adria, so na pomoč povabili tudi potapljače iz Sevnice, da je program tudi v slovenskem jeziku. 

IF