25.05.2017
Festival inkluzije Igraj se z mano bo 2. junija


Mednarodni festival Igraj se z mano, ki je že nekajkrat doslej potekal v občini Muta, se letos seli v Radlje ob Dravi.

Druženje, s katerim spodbujajo inkluzijo, vključenost med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami z večinsko populacijo vseh generacij, bo v petek,  2. Junija v središču mesta Radlje, festivalsko druženje pa bo potekalo med 9. In 14. Uro.

Festival Igraj se z mano že 11. Leto organizirata Center Janeza Levca Ljubljana ter Društvo za kulturo inkluzije, lokalni soorganizator festivala na Koroškem pa je letos Občina Radlje ob Dravi. Značilnost festivalskega dogajanja je njegova raznolikost, na velikem odru je vselej glasba z zanimivimi gosti, ples, igre, lutke in druge predstave, hkrati pa je prizorišče polno delavnic, animacijskih kotičkov in športnih udejstvovanj. Cilj festivala Igraj se z mano je krepitev strpnosti do drugačnih in graditev odprte družbe.

Zaradi festivala bodo začasne popoldne zapore občinskih cest ; na Mariborski od št. 4 do 7, kjer je občinska stavba in na Malgajevi od Slaščičarne v centru. Zaradi zapore ceste bosta obe avtobusni postajališči v centru Radelj začasno urejeni na parkirišču pri Pekarni Radlje ob Dravi.

 

IF