25.05.2017
V Slovenj Gradcu bodo zgradili klasični betonski blok z neprofitnimi stanovanji

 

Svetniki mestne občine Slovenj Gradec so po amandmaju nekaterih svetnikov sprejeli odločitev za gradnjo klasičnega betonskega bloka neprofitnih stanovanj  s podkletitvijo in garažami po najvišji ceni, ki je enaka izhodiščni ceni Stanovanjskega sklada Republike Slovenije za gradbeno obrtniška dela in parkirišča.

Potem, ko na prejšnji izredni seji svetniki niso odločili o načinu in materialu gradnje, motilo jih je pomanjkanje primerljivih informacij med klasično in leseno gradnjo, ob tem ni bilo vključene izgradnje kleti in parkirišč, so na tokratnem nadaljevanju izredne seje izglasovali vložen amandma svetnikov strank SMC, SD in Desus…

S klasično izvedbo gradnje vključno s kletmi in parkirišči v primerjavi z leseno gradnjo, so veliko prihranili, prav tako so omenjeni svetniki imeli še vedno pomanjkljive podatke za primerjave cen med obema gradnjama. Če bi imeli več informacij, so menili, bi se veliko lažje odločali in prevzemali odgovornost, je menil svetnik SD Peter Slemenik. 

Župan Andrej Čas je vendarle želel blok iz lesa kot sodobnega, inovativnega materiala in tudi  kot zavezo k trajnostnemu razvoju občine, zato je občinskemu svetu ponudil ob tem tudi gradnjo lesenega bloka vključno s kletmi in garažami, a bi ta gradnja bila za okoli 100 tisoč evrov dražja. Po odločitvi svetnikov je dejal, da spoštuje njihovo odločitev, a se bodo postopki, tudi za projektiranje, zavlekli. 

13 svetnikov je podprlo amandma za klasično betonsko gradnjo, 6 jih je bilo proti, 6 pa jih ni glasovalo.

IF