25.05.2017
Sobota v znamenju regijskega preverjanja ekip prve pomoči

 

V soboto se bodo na Muti s preverjanjem znanja na regijskem preverjanju usposobljenosti pomerile ekipe prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Koroški regiji. Tekmovanje se bo začelo ob 9. Uri in bo potekalo na širšem območju centra Mute, na štirih delovnih mestih in devetih predstavitvenih mestih.

S takšnim načinom preverjanja znanja približajo prvo pomoč javnosti, občani si lahko ogledajo delo ekip in spoznajo njihovo poslanstvo, saj člani ekip prve pomoči opravljajo preizkuse znanja v reševalnih aktivnostih kot bi dejansko potekale ob morebitni množični nesreči.

Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, ki lahko po oceni ogroženosti prizadenejo območje regije in širše države. Vsaka ekipa bo usposobljenost in znanje prikazala pri dajanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah. Sodelujejo 2 ekipi Adienta d.o.o iz Slovenj Gradca, ekipa PGD Mislinja, ekipa RK Dravograd, Območnega združenja RK Mežiške doline, občine Dravograd in PGD MUta. V času tekmovanja bodo svoje dejavnosti predstavljali še gasilci, reševalci, regijski center za obveščanje, piolicija, gorski reševalci in društva….  

Tako bodo ekipe znova utrdile znanje kvalitetne pomoči, utrdile svioje veščine in osvojile novosti. Prvouvrščena ekipa regijskega preverjanja usposobljenosti bo sodelovala tudi na  državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo oktobra v Kobaridu.

 

IF