25.05.2017
Tečem da pomagam v Slovenj Gradcu


V petek bo na Trgu svobode v Slovenj Gradcu znova živahno. Popoldne ob 16. uri se bo  tam začela dobrodelna prireditev Tećem da pomagam, ki poteka pod okriljem organizacije Lions Kluba Slovenj Gradec. Lions klub si s svojo humanitarnostjo na Koroškem prizadeva pomagati prvenstveno slepim in slabovidnim, pa tudi drugim, ki so pomoči potrebni že preko 20 let, medtem, ko organizacija Lions klubov po svetu letos praznuje 100 letnico.  

Z dobrodelnim članstvom Lionsk kluba pri prireditvi Tečem da pomagam sodeluje tudi Atletski klub Slovenj Gradec, letos pa še Športna zveza Slovenj Gradec, ki bo s slovenjgraškimi športnimi društvi in v sodelovanju z Olimpijskim komitejem izvedla Mini olimpijado. V družbi znanega olimpijca bodo otroci po olimpijskem protokolu zaprisegli k fair playu, solidarnosti in prijateljstvu ter se preizkusili v različnih športnih aktivnostih. Dogodek Tečem da pomagam je namenjen ozaveščanju  in pomoči slepim in slabovidnim, zato bodo zbrana sredstva tudi letos namenili slabovidnemu otroku s Koroške. Sklepni del prireditve pa bo tudi štart ultramaratoncev po vsej Sloveniji, tudi s Koroške, njegov ambasador je tudi Adi Smolar. Maratonci se bodo srečali v Ljubljani. 

Dobrodelni dogodek Tečem da pomagam v Slovenj gradcu bodo spremljele tudi meritve krvnega sladkorja in maščobe v sodelovanju z Zdravstvenim domom Slovenj Gradec, predstavilo se bo društvo kmečkih žena, za glasbeno vzdušje pa bo poskrbel Adi Smolar.

 

IF