25.05.2017
Prvi rojstni dan Kavarne plus na Ravnah


Kavarna Plus, dnevni center za mlade v občini Ravne, ki domuje v Partizanski ulici, je v četrtek sprireditvijo praznovala svoj prvi rojstni dan. Prav vsi govorci so menili, kako je prav in lepo, da jo imajo,  v prihodnje pa so obeti še smelejši. Na rojstni dan je v Partizanski ulici na Ravnah odmevala glasba gimnazijcev in osnovnošolcev, govorci, med njimi tudi Marjana Kamnik, ki je Kavarno tudi ustanovila s podporo občine Ravne, pa so z velikim zanosom pozdravili njeno delovanje.

Ko so jo pred letom dni ustanovili, so si kar veliko upali v tem okolju, saj je bila mišljena kot socialno podjetje v pomoč odvisnikom in njihovem ponovnem vključevanju v okolje. Vendar, kot je povedala Kamnikova, so med letom programe spreminjali in iz socialne kavarne je nastal dnevni center za mlade. Njen namen je bil, da mladi kakovostno preživljajo prosti čas in da imajo prostor za druženje ter okolico, kjer se počutijo varne ter sprejete, kjer se pokažejo in dokažejo. Marjana Kamnik je še sporočila, da bodo odvisniki odslej delali v prostorih bivše komunale Log, njihove izdelke pa bodo potem prodajali v kavarni za prostovoljne prispevke. 

Ob prvem letu so k sodelovanju povabili tudi koroškega pisatelja in pesnika Matjaža Pikala, mlade pa s tem spodbudili k branju njegovega romana Rdeča raketa. Prav na prireditvi ob prvem jubileju, so srečnemu izžrebancu podelili 300 evrov nagrade.

 

IF