18.05.2017
Občina Ribnica na Pohorju podeljuje letošnja priznanja ob občinskem prazniku


Občina Ribnica na Pohorju s prireditvami že ves mesec maj praznuje občinski praznik. V četrtek, 18. maja pa praznujejo tudi nagrajenci občine, ki jim bodo podelili priznanja na slavnostnu seji občinskega sveta, ki se je bo udeležil tudi predsednik države, Borut Pahor. To najbrž ni navada, da bi na občinska praznovanja vabili predsednika države, vendar se je Borut Pahor z veseljem odzval vabilu in se bo tudi srečal z občani Ribnice. .

V Občini Ribnica na Pohorju se kljub majhnosti sredstev v občinskem proračunu, tudi letos veselijo nekaterih pridobitev, na katere so ponosni. Župan, Srečko Geč je izpostavil izgradnjo Čistilne naprave v Josipdolu, ki je že zdrajena, dokončati morajo še nekaj vodov. Ponosni so na sprejet Občinski prostorski načrt po osmih letih in na vlaganja v tamkajšnjo pokopališče, šolo in v delovanje društev. Občina Ribnica si že leta prizadeva, da bi dolgoročneje postala ugledna turistična destinacija, kar ji glede na število nočitvenih kapacitet ( preko 500 ), zimskega smučanja in prijazne domače ponudbe, kar dokaj dobro uspeva. Niso pa zadovoljna z uresničevanjem gradnje gondole, ki bio prinesla več letnega turizma in ne zaradi stečaja Rika, ki je bil dotedanji vlagatelj v žičniško infrastrukturo. Zato je občina Ribnica objavila razpis za koncesionarja žičniških naprav, sama pa se s stečajnim upraviteljem dogovarja o odkupu vlečnic. Že 5. junija, po izteku razpisa, bodo odpirali prijave.

Letošnji občinski nagrajenci občine Ribnica na Pohorju pa so Šortno društvo Ribnica, ki letos praznuje 40 let delovanja.  Zlato plaketo občine prejme Majda Pušnik, dolgoletna aktivna članica Kulturno umetniškega društva Stane Sever, ki je tudi igralka dramske sekcije. Priznanje župana občine pa gre v roke projektu Kmatija tete Lene, ki se je aktivno vključila v bogatenje turistične ponudbe Ribnice.

 

IF