18.05.2017
Koroški poslanec Kopmajer proti točenju alkohola na športnih prireditvah in proti vetrnicam na Ojstrici


V tokratni oddaji Od države do regije smo gostili koroškega poslanca stranke Desus iz Dravske doline, Benedikta Kopmajerja, ki se je z glavnino poslancev poslancev Desus pretekli teden mudil na Koroškem pri strankarskih članih občinskega odbora Desus Slovenj Gradec.

Tudi v Desusu so se, kot je poudaril njihov poslanec in podpredsednik stranke, Tomaž Gantar, že zavihali rokave in se začeli ogrevati za volitve. S predvolilnimi aktivnostmi, pa tudi sicer z aktualno tematiko, seznanjajo o prioritetah delovanja stranke na področjih, ki se dotikajo nujnih reform kot je zdravstvena reforma in uskladitev pokojnin po prenehanju Zujf-a. Tako v stranki SMC kor Desus pričakujejo od Ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak še kriterije za reorganizacijo centrov za socialno delo, kar zahteva še dodatna usklajevanja pred sprejetjem, je poudaril Kopmajer. Omenil je tudi prizadevanja za uskladitev zakona o demografskem skladu, ki ga Desus v DZ pričakuje maja za dolgoročno vzdržnost pokojninskega sistema, kot pravi Kopmajer, še ni dorečenosti glede vložka Zavarovalnice Triglav. Pričakujejo in vztrajajo, da bi predlog zakona bil sprejet še letos, v veljavo pa bi vstopil 1. Januarja prihodnje leto.

Poslanec Benedikt Kopmajer se tudi zavzema, da predlog, ki bi omogočal točenje alkohola na športnih prireditvah, ne bi dobil podpore. Sam pravi, da podpira stroko in stališče zdravstvene ministrice – alkohol in šport ne spadata skupaj.  Na vprašanje o temi postavitev vetrnic na Košenjaku pa meni, da sodijo čim dlje od naselij in ne smejo vplivati ne na zdravje ljudi kot tudi ne na naravo.

 

IF