27.03.2017
Šest kandidatov se je prijavilo na razpis za direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec


Na drugi razpis za direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec je do izteka razpisa, 25. Marca, prispelo 6 vlog, oziroma prijav za to funkcijo.

Po prvem razpisu je Komisija za imenovanje, volitve in mandatna vprašanja pri Mestni občini Slovenj Gradec od prijavljenih ustreznih kandidatov izbrala tri, vendar nihče od njih ni bil potrjen na svetu zavoda. Pri tokratnem ponovnem razpisu bo postopek izbire podoben, danes teden bo komisija odpirala vloge in ugotavljala ustreznost vsem formalnim pogojem za direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec. Po ustrezni predstavitvi in izboru kandidata, bo o njem odločal še svet zavoda in izbral direktorja te svoje kulturne ustanove.  Pri izboru časovni rok ni tako pomemben, daj so Benjaminu Pirnatu dodelili funkcijo vršilca dolžnosti direktorja Kulturnega doma do izvolitve novega.

Se pa obeta tudi razpis za direktorja ali direktorico Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec, ki zajema tudi občino Mislinja s svojimi enotami. Razpis bo objavljen šele čez kakšnega pol leta; dosedanja direktorica Alenka Waltl Prodnik zaradi osebnih – zdravstvenih razlogov odstopa od funkcije. Po zakonu o knjižničarstvu lahko v takem primeru izmed zaposlenih začasno izvolijo vršilca dolžnosti direktorja za obdobje enega leta. Tako bodo tudi storili in svet knjižnice bo za vršilko dolžnosti direktorico knjižnice imenoval bibliotekarko Drago Ropič.

 

IF