17.02.2017
Izstopili iz JKP Log

Zadnjo sejo sveta občine Mežica so razširili z dvema aktualnima točkama. Prva se je nanašala na vprašanje komunalnih dejavnosti. Glede na to, da občina  Mežica nima več nobene dejavnosti v skupnem javnem podjetju Log ,so sprejeli sklep ,da s svojim lastniškim deležem izstopajo iz tega podjetja. Že pred tem so ostalim občinam ponudili v dokup svoj delež v podjetju, kar pa zanj ni bilo zanimanja, so se odločili za ta korak.

Sejo so razširili tudi z informacijo o popolnitvi dejavnosti v Zdravstveni postaji v Mežici. Po zagotovilih direktorja Zdravstvenega doma Ravne Stanislava Pušnika se trudijo pridobiti novega zdravnika in obstaja tudi precejšnja verjetnost, da jim bo do odhoda zdravnice Resnikove to tudi uspelo.

Sicer pa so svetniki sprejeli dobre 3 milijone evrov vredne občinski proračun. 35 odstotkov sredstev je namenjeno investicijam, od katerih je največja nadaljevanje gradnje športnega parka. Prav tako bodo letos zgradili mestno tržnico, denarja iz naslova okoljske sanacije pa je letos nekoliko manj.