15.02.2017
Razpis za najboljše inovacije 2017

Gospodarska zbornica Slovenije, območna zbornica Koroška je v ponedeljek izdala razpis za izbor najboljših inovacij v letu 2017. Letos so nekoliko spremenili pravilnik, tako da lahko  predlagatelji prijavijo inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oz. prvič uporabljena v proizvodnem ali poslovnem procesu v obdobju od 1. januarja 2015 do 31. marca 2017. Prav tako so ukinili diplome, tako da podeljujejo le priznanja.  Inovacije so lahko prijavljene v kategorijah produktne, procesne, trženjske ali organizacijske inovacije.  Rok za oddajo prijav je 3. april 2017. Ocenila jih bo sedemčlanska komisija v kateri so trije predstavniki zbornice in štirje iz gospodarstva.

Priznanja najboljšim inovacijam oziroma inovatorjem bodo podelili na slovesnosti v začetku junija. Najbolje ocenjene inovacije bodo odšle na tekmovanje na državnem nivoju.

Lani je na razpis območne zbornice Koroška prispelo 11 inovacij, od tega je bilo 5 zlatih.  Štiri   so se uvrstile na državni nivo, tam pa so koroški inovatorji dosegli 3 srebrna in eno bronasto priznanje.