21.10.2016
Odmevna 20. medn. solo pevska šola Huga Wolfa v Slovenj Gradcu

Ena od pomembnih dejavnosti Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec je mednarodna Solopevska šola Hugo Wolf, v katero povabijo mlade pevke pevce, ki so večinoma že proti koncu študija glasbe drugje, da se spopadejo z zahtevno Wolfovo literaturo. Letošnja je jubilejna, 20. po vrsti. 

Šestdnevni seminar pod vodstvom častne članice slovenjgraškega društva Hugo Wolf, profesorice Brede Zakotnik iz Mozarteuma v Salzburgu in profesorja Vladimirja Mlinariča z Akademije za glasbo v Ljubljani, poteka v Rojstni hiši Huga Wolfa že od torka dalje. Letos sodeluje 10 udeležencev iz Avstrije, Hrvaške, Srbije, Italije in Romunije, prvič pa se v Wolfove samospeve v tej šoli poglablja domačinka. To je Tanja Klančnik iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, ki je povedala, da je čakala na svojo zadostno zrelost, da se končno v Slovenj Gradcu lahko udeleži študija globokih Wolfovih skladb.

Kaj so udeleženci v času seminarja 20. Solopevske šole Hugo Wolf v Slovenj Gradcu spoznali o glasbi in sebi, se bo slišalo na zaključnem koncertu udeležencev in gostov iz Nemčije in Rusije, ki bo v Rojstni hiši Huga Wolfa v nedeljo, 23. oktobra, ob 11. uri dopoldne.

AP