19.08.2016
V Črni bodo podelili priznanja in naziv Športnik leta

 

Danes ( v petek, 19.8. ) bodo v Črni na Koroškem podelili priznanja Športne zveze Črna in razglasili športnika leta. Priznanja podeljujejo za dosežke lanskega leta. Športnica leta je zagotovo najboljša smučarka na svetu Tina Maze, športnik leta pa Peter Mlinar, ki tekmuje v gorsko kolesarski disciplini enduro.

Priznanja za športne ekipe prejmejo članska tekmovalna ekipa Kegljaškega društva Črna, ki je vseskozi napredovala in igra v 2. Slovenski ligi vzhod; do 15. Let pa športna ekipa mlajših deklic Odbojkarskega kluba Črna za uspehe v pretekli sezoni. Za športnega funkcionarja dobi priznanje Boštjan Vrhnjak, predsednik ŠD Helena iz Podpece.

In kdo so dobitniki priznanj Športnika leta Črne na Koroškem do 15 let: Športnik leta je Anže Bogataj, tekmovalec smučarskih tekov in maratonov; športnica leta do 15 let pa Nika Ozimic, uspešna mlada smučarka. Priznanje za perspektivnega športnika leta v občini Črna prejme smučar Gal Oderlap, za perspektivno športnico leta pa Nika Fortin, ki je v nogometni državni reprezentanci U-15, ob tem pa še članica odbojkarskega kluba Črna. Občina Črna se lahko vselej pohvali z uspešnimi športniki in kot pravi predsednik Športne zveze Črna, Danilo Emeršič, je kar težko med mnogimi izbirati nagrajence. Najbolj spodbudno je, da je veliko mladih športnikov in športnic. Prireditev  s podelitvijo priznanj, ki jo je pripravila Športna zveza Črna, bo ob 19. Uri  na ploščadi pred Kulturnim domom.

IF