19.08.2016
Nagrajenci občine Črna ob prazniku

 

19. avgusta Občina Črna na Koroškem praznuje občinski praznik v času Koroškega turističnega tedna, zato bo v soboto dopoldne v Kulturnem domu Črna slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo priznanj. 

Nagrado Občine Črna prejme NIKOLA STRAHINIĆ, dentist, ki je v štirih desetletjih dela v krajevni zobni ambulanti postal del življenja v Črni, s skrbjo za zdravje krajanov je občutno vplival na osnovno počutje celotne populacije krajanov.

Zlati grb bo županja mag. Romana Lesjak podelila posthumno kronistu in piscu Marku Karlu Berložniku.  

Srebrni grb Občine Črna bosta prejela Joža KROPIVNIK za delovanje v Društvu upokojencev Črna in za vodenje skupine prostovoljcev in Drago Miloševič za delovanje na kulturnem področju ter za 20 letno upodabljanje kralja Matjaža.

Bronasta grba gresta v roke Zoranu Mičiču za aktivno delo v Čebelarskem društvu Žerjav in Berti Simetinger za sodelovanje v črnjanskih pevskih zborih.

Spominske plakete občine Črna bodo prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Črna za 130 let delovanja, Pihalni orkester Rudnika Mežica – Črna, Gorsko reševalna služba Koroške za 70 let delovanja, Lovska družina Pogorevc za 70 let delovanja, Glasbena šola Ravne za 60 let delovanja, Čebelarsko društvo Žerjav za polstoletno delovanje, Društvo Ljubiteljev glasbe Fauš Dur za desetletnico in Cvetličarna Pušlc.

Posebno priznanje županje prejmeta Vida in Adolf Jurač za poseben čut do sočloveka in pomoč krajanom v stiski.

IF