19.08.2016
Ta vikend SG Fest v centru Slovenj Gradca

Približuje se mesec september, v katerem Mestna občina praznuje. Letos znova, tako kot lani, v Mestni občini Slovenj Gradec izkoriščajo zadnje tople dni in zadnje dni počitnic za zabavno druženje v centru mesta.  

SG fest na Trgu svobode in na Glavnem trgu Slovenj Gradca bo ta vikend znova dovolj bogat in zato zanimiv za družabnost z glasbo in zabavo. Spremljala ga bo dobra hrana, predstavitev manjših pivovarn in srečanje lastnikov Tomos motorjev. 

Na sami prireditvi SG FEST se bo predstavilo kar nekaj slovenskih »Craft« pivovarn ter koroških gostincev s primerno kulinarično ponudbo; spremljevalni glasbeni program pa je namenjen široki publiki. Že danes bodo trgovine v mestu podaljšale obratovalni čas do 21. ure v okviru akcije NAKUPOVANJE POD LUČKAMI,  v soboto pa bodo dogajanje v mestnem jedru Slovenj Gradca popestrile tudi plesne skupine, ki bodo obiskovalcem predstavile ples Flamenko ter ljubitelji Tomos motorjev, ki se bodo udeležili tradicionalne Tomosijade.

V petek bodo nastopili Big Foot Mama, Prosmojeni profesorji Bluesa, Gvido Rock in Jonny&Tex Band, v soboto pa tudi domači izvajalci; Cubismo, Orlek, Sell Out, A.Gangl, l. Kotnik, Alina, in Jut. Obiskovalci bodo preizkušali piva pivovarn Štajerc, Maister, Human Fish Brewery, Zmajske pivovarne, Bevog in Varissh. 

Dogajanje bo zelo pestro; od glasbe, plesa, kulinaričnih užitkov in druženja.