21.09.2021
6. rojstni dan in Bernekerjeva plaketa za D.tajl

"Dotik je to, kar pogrešamo ustvarjalci iz društva D.tajl, zato smo skozi svoje izdelke (modna oblačila, dodatki, ilustracije, mešana tehnika ...) izrazili občutke, razmišljanja, dojemanja. Dotik smo s pomočjo fotografinje Nike Hölcl Praper zamrznili v fotografijah ter vam jih, dragi obiskovalke in obiskovalci mesta, skozi razstavo povečav na ploščadi pred trgovino na Glavnem trgu 25 predstavili. Postojte in nas obiščite," je sporočilo 12 ustvarjalcev iz D.tajla.

Ker je bila lanska razstava z naslovom Modri rek’lc izjemno odmevna in pozitivno sprejeta prav zaradi prepoznavnega modrega tona, so tudi ulično razstavo z naslovom Dotik ob 6. obletnici konceptualne trgovinice D.tajl, odeli v povezujoče in harmonične barve, vključujoč jesenske (temno) rdeče in nevpadljive kožne s poudarki zlate.

Predstavitev fotografij je dosegljiva tudi na spletu, v spletni galeriji ter na socialnih

omrežjih. Kolekcijo pa prodajajo v prostorih društva v D.tajl Concept store.

Njihov cilj je predstaviti kreativnost lokalnih avtorjev, delujočih v Društvu ustvarjalcev D.tajl in posledice spremenjenega življenja in časa, ki ga v zadnjem času večinoma preživljajo doma, v omejenem krogu ljudi in doživljanje časa v takšni družbi. Vabijo vas k razmisleku, kaj za vas pomeni Dotik?

Avtorji, člani društva, ustvarjalci in organizatorji dogodka:

Stanka Blatnik 

Andreja Kragelnik

Jernej Kovač Myint

Lena Koprivnikar

Tatjana Dragičević

Maja Pilih

Karin Potočnik

Suzana Seitl Jaka Cesar

Rahela Mačič

Tomaž in Vesna Žvikart

Nika Hölcl Praper, fotografinja

Da bi se obiskovalcev še bolj osebno dotaknili, so tokrat, prvič, modeli za izdelke kar sami.