05.05.2021
Predsednik vlade Janez Janša je odprl nov covid oddelek v SB Slovenj Gradec


Predsednik vlade RS, Janez Janša je v ponedeljek odprl oddelek za covid bolnike v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in se zaposlenim zahvalil za izjemne napore ob epidemiji, ki pomeni velik pritisk na obremenjen zdravstveni sistem.

Nov covid oddelek je v uporabi v 3. nadstropju starega kirurškega bloka, v njem je trenutno 6 bolnikov na navadnih posteljah, eden pa na intenzivni. Na voljo bodo postelje za 50 pacientov, štiri za intenzivno nego, v slovenjgraški bolnišnici pa so ga pripravili zato, da lahko povečajo posteljne kapacitete na internem oddelku. Namen slovenjgraške bolnišnice je urediti še oddelek za nego in paliativo, za kar bi potrebovali še več kadra, vsaj 3 zdravnike, 10 diplomiranih medicinskih sester in 20 zdravstvenih tehnikov. Direktor Janez Lavre je povedal, da je to velika pridobitev za paciente in zaposlene, investicija je znašala 27.000 evrov, javno naročilo za postelje pa že poteka.

Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil slovenjgraško bolnišnico kot enega od javnih zavodov, ki se nenehno dokazuje po strokovnosti in z dobrimi finančnimi rezultati. Med načrti, da bodo pacienti v dobrih rokah pa je pojasnil uskladitev zakonov za investije v zdravstvo in dolgotrajno oskrbo. Kot je poudaril bo država v naslednjih petih letih postorila to, kar ni bilo narejeno zadnjih 20 let. Predsednik vlade, Janez Janša je še optimistično napovedal načrtovano precepljenost do sredine junija ob intenzivnejši dobavi cepiv.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so pričeli pripravljati projekte, je pa direktor Lavre tudi izpostavil, da nove bolnišnice ob 3. razvojni osi ne bodo gradili, ker je projekt prezahteven, z veliko pripravljalnimi deli, pač pa bodo zgradili in obnovili stari kirurški blok.

IF