17.04.2021
Skupina SIJ bo zaposlila delavce Adienta

Skupina SIJ, največji zaposlovalec na Ravnah na Koroškem, bo k sodelovanju povabila delavce slovenjgraškega Adienta, ki v letošnjem letu načrtuje postopno zaustavitev proizvodnje. Družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems lahko že v tem trenutku zaposlita vsaj 30 novih sodelavcev, predvsem v proizvodnji in vzdrževanju.

Skupina SIJ bo k sodelovanju povabila delavce slovenjgraškega proizvajalca delov avtomobilske notranje opreme Adient, kjer bi delo do konca leta lahko izgubila večina od 430 zaposlenih. Skupina SIJ lahko uspešno pripomore k reševanju problematike, zato se je že povezala z družbo Adient. Skupaj iščejo najbolj učinkovite rešitve za zaposlitev delavcev, katerih znanja, veščine in izkušnje potrebujejo v tudi v SIJ Metalu Ravne in v SIJ Ravne Systems, največjih koroških družbah Skupine SIJ. Obe družbi bosta delavcem ponudili delo v proizvodnji in v vzdrževanju, torej tehničnim profilom od tretje do pete stopnje izobrazbe (strojni tehnik, elektrotehnik, mehatronik, metalurg, ključavničar, kovinar, pomočnik v tehnološkem procesu), pa tudi delo na drugih delovnih mestih v proizvodnji. Veseli bodo tudi prošenj kandidatov drugih profilov, ki jih bodo prav tako obravnavali prednostno.

Katere profile išče skupina SIJ, poglejte na spletnih straneh: https://www.metalravne.com/sl/druzba/ljudje-in-kariera/odprta-delovna-mesta/ https://www.ravnesystems.com/sl/druzba/ljudje-in-kariera/prosta-delovna-mesta/. (SIJ/KP)