18.02.2021
Predstavitev Strategije razvoja Pohorja

Kot članica Združenja za razvoj Pohorja se je Mestna občina Slovenj Gradec seznanila s Strategijo za razvoj Pohorja. Združenje združuje 19 občin oziroma 28 partnerjev, med katerimi je tudi podjetje Vabo. V legtu dni, kolikor traja ta projekt, so  v Regionalni razvojni agenciji Pohorje – Maribor ugotovili med drugim, da manjka podpore ekološkemu kmetovanju, dopolnilnih dejavnosti, neke butične ponudbe na kmetijah, pa urejena infastruktura, ki je osnova za razvoj kmetijstva v teh območjih. Po besedah diektorja RRA Pohorje-Maribor mag. Uroša  Rozmana sedaj vzpostavljajo destinacijo Pohoje 365, ki pomeni vizijo, da bi to starogorje bilo na več načinov zanimivo vseh 365 dni v letu, da delajo na kolesarskih povezavah in kolesarskih enoslednicah, sedaj pa bodo začeli bolj trdno sodelovati tudi s samimi usteznimi ministstvi pri izvedbi posameznih razvojnih projektov na Pohorju.

Na Pohorju, ugotavljajo, manjka potniški promet med centri in v dolino. V žičniški infrastrukturi je predvideno največ novogradenj med smučiščema na Kopah in Ribniškem Pohorju, zamenjave pa so predvidene na vseh pohorskih smučiščih. Zelo slabo so označene kolesarske povezave. Ugotovitev je še več.

Prednost Strategije razvoja Pohorjaje je ta, da bodo člani združenja lahko s skupnimi močmi kandidirali za sredstva na razpisih, skupno tudi nastopali na trgu in pri sami promociji Pohorja.